In mijn zoektocht naar ruimte ben ik op het grootstedelijk perspectief uitgekomen. Deze vorm geeft mij de mogelijkheid om het vierkant zo maximaal mogelijk te benutten met als doel het creëren van ruimte. Theoretisch kijkt u op deze manier naar de werkelijkheid om u heen.

uit 2018 tot 2018 (klik op de afbeelding om het werk groter te bekijken)
stuur een bericht naar de kunstenaar

1 - de voortplanting kan verloren gaan door voortdurende mechanische belasting

2018

Ik ben in dit werk uit mijn gebruikelijke ruimtelijke suggesties gestapt. Mijn poging om abstrakter te worden zonder het effect van ruimte te verliezen is met dit werk een hele stap verder.

2 - Wanneer het zaad is uitgehard wordt de bekisting doorgaans verwijderd.jpg

2018

Hier is de ruimte in een open ruimte niet bedoeld om een ruimte af te kaderen maar om abstracte structuren te creëren. Die abstracte structuren worden op hun weer verbonden met op hun weer andere eveneens abstracte structuren. De suggestie is dat alles met elkaar verbonden is. 

3 - Bij ziggoerats werden reeds bakstenen toegepast

2018

In een bestaande ruimte is hier een eenvoudige structuur in perspectief een aantal keer herhaald. Het verdicht de ruimte zonder hem dicht te timmeren. 

open en gesloten

2018

Ik ben op zoek naar handelingen die op hun beurt structuren en ruimte creeren. Die handelingen zijn bij mij aan strenge regels verbonden. Iedere keer opnieuw start ik daarmee. Pas nadat ik de eerste opzet(ten) gedaan heb laat ik die regels los. Dan mag ik op zoek naar avontuur. Dan wordt het echt leuk.   

industrieel erfgoed

2018

Het gaat mij hier om de groezelige schoonheid van een vervuild industrie gebied.

renovatie

2018

Ik ben op zoek naar handelingen die op hun beurt structuren en ruimte creëren. Die handelingen zijn bij mij aan strenge regels verbonden. Iedere keer opnieuw start ik daarmee. Pas nadat ik de eerste opzet(ten) gedaan heb laat ik die regels los. Dan mag ik op zoek naar avontuur. Dan wordt het echt leuk.

verkeerscamera's

2018

Ik ben op zoek naar handelingen die op hun beurt structuren en ruimte creëren. Die handelingen zijn bij mij aan strenge regels verbonden. Iedere keer opnieuw start ik daarmee. Pas nadat ik de eerste opzet(ten) gedaan heb laat ik die regels los. Dan mag ik op zoek naar avontuur. Dan wordt het echt leuk.

7 - NIEUWBOUW

2018

Verschillende lagen open en gesloten was hier het uitgangspunt met de bedoeling om een zo groot mogelijk ruimtelijk effect over te houden.

11 Onzichtbare werkelijkheid

2018

Een zenuwcentrum aan verbindingen. De werking van computers, elektronische verbindingen. Een onzichtbare werkelijkheid waarbinnen zich alles wat je maar kunt bedenken ook afspeelt. 

8 - VOOR - ACHTER - VOOR - ACHTER - etc.

2018

De schoonheid van stalen constructies, steigers, tuinbouwkassen ed blijft mij boeien. Natuurlijk moet het werk niet te glad geschilderd zijn en ook het toeval moet een belangrijke rol blijven spelen.

9 - MONUMENTENZORG

2018

De suggestie of iets groot of klein is kun je op verschillende manieren doen. In dit geval is het niet gelukt om wat een groot huis moet zijn verkleind in een ruimte te plaatsen, om op zo'n manier de hele ruimte veel groter te laten lijken. 

10 - er kunnen aanvullende voorwaarden van toepassing zijn. Zie de gebruiksvoorwaarden

2018

De weg naar de hel is geplaveid met goede voornemens. Dan moet dit wel de weg naar de hemel zijn. 

12 - IN DE STEIGERS

2018

Als er al gewerkt wordt, niet hier, niet nu. 

13 stad

2018

Kleur is niet bevorderlijk om ruimte te suggereren. Primaire kleuren komen altijd naar voren en beperken daardoor de suggestie van de ruimte. Dus toch proberen! 

14 - wereldvrededag

2018

Wereldvrededag! Waarom niet? We doen aan vaderdag , moederdag, zwartezaterdag , koopjesdag etc. en het belangrijkste wereldvrede, gewoon 1 dag in een jaar dat deze wereld in zijn geheel eens ophoud met de waanzin van de oorlog. Ik ben er voor u ook?

15 - SCHIMMEN VAN DE V.O.C.

2018

Hier hoort muziek bij, Bach of zoiets. Misschien voeg ik dat nog wel toe. 

16 - HOOG EN DIEP

2018

Hoog en diep omdat je hier zowel omhoog als omlaag kijkt en dan zo ver mogelijk. 

19 - REMISE

2018

Remise is een wat vroeger werk en laat zien dat alle bestemmingen uiteindelijk op de zelfde plek eindigen.

36 DE LANGE WEG NAAR DE TOP

2018

Liften met veel glas en staal in combinatie met mechanische onderdelen blijfven mij altijd boeien. 

43 vluchtroute

2018

Ik heb hoogtevrees en dus is dit therapeutisch. Er moet wel iets heel erg vreselijks gebeuren voordat je mij van zo'n vluchtroute gebruik zal zien maken.